lördag 15 december 2012

Pepparkaks-kladdkaka!

Förra helgen bjöd en vän på pepparkaks-kladdkaka. Så gott!! Här kommer min variant av receptet. Perfekt att bjuda på såhär i juletid.


3 dl socker
1 1/2 dl mjöl
1 msk pepparkakskrydda
1 1/2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
100 gram smält smör
2 ägg
100g choklad

Rör ihop socker, ägg, mjöl, pepparkakskrydda, vaniljsocker, salt, smör och ägg. Häll smeten i en smord form. Bryt chokladen i bitar och tryck ner. Grädda i mitten av ugnen, ca 25 min på 160 grader.

6 kommentarer:

  1. Det står ingen kakao i receptet?

    SvaraRadera
  2. Precis så! Pepparkakskryddan och chokladbitarna står för smaksättningen. Men vill man ha mer choklad går det förstås fint att ha i 2-3 msk kakao!

    SvaraRadera
  3. Spännande kombination! Låter mycket gott!

    SvaraRadera