onsdag 29 februari 2012

Chokladrutor med dajm och vit choklad

Idag var det min tur att bjuda mina kollegor på fika! Så igår kväll passade jag på att testa ett alldeles oprövat recept. Som namnet antyder så blev det förstås en jättegod kaka, så håll tillgodo:

En långpanna
4 ägg
4 dl socker
200 g smält smör
3 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
8 msk kakao

Ovanpå:
3 st dubbel-dajm
100 g vit choklad

Vispa ägg och socker. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda till en slät smet. Grädda i långpanna på 175 grader. Grädda tills kakan är lagom kladdig (glömde tyvärr att ta tid, så ni får hålla koll). Hacka dajm och strö över den varma kakan. Riv den vita chokladen över och låt svalna. Skär i bitar. Går utmärkt att frysa. Eller att äta med detsamma!

3 kommentarer:

  1. Oj så mumsigt det verkar! Det måste testas så fort som möjligt. Kram

    SvaraRadera
  2. Detts ser ut som världens godaste kaka! Mums. Hälsningar Sara

    SvaraRadera