lördag 3 mars 2012

Kladdkaka med havregryn

Idag anordnade ungdomarna i min kyrka en fest för alla 60+are - med en storslagen kakbuffé för 150 personer! Jag fick äran att baka en av kaksorterna, och för att vara på den säkra sidan så satsade jag  på ett enkelt och välbeprövat favoritrecept. Alla kakorna tog slut, så jag tror minsann att de gick hem!


En långpanna
300 g smör
5 dl socker
2 dl havregryn
4 ägg
3 dl vetemjöl
1 1/2 dl kakao
1 msk vaniljsocker

Smält smöret i en stor gryta och blanda i socker, havregryn och ägg. Sikta till sist ner vetemjöl, kakao och vaniljsocker. Bred ut smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper och grädda i 175 grader i ca 10-15 min. Den får gärna vara lite kladdkakeseg! Skär kakan i lagom stora rutor när den svalnat.

3 kommentarer:

 1. Oh ska nog testa idag för jag är chokladsugen som få! :D

  SvaraRadera
 2. Din blogg är fantastiskt fin, önskar jag kunde ta lika fina foton som dig! Och kladdkakan ser jättegod ut :)

  SvaraRadera
 3. Mmm låter riktigt mumsigt! Skall testas.. =)

  Kraaaam
  Sanna

  SvaraRadera