lördag 15 januari 2011

Kladdkaka med havregryn

Har ju lovat mig själv att 2011 ska få bli ett riktigt "må bra"-år, vilket också innebär minskat sötsaksintag. Men något riktigt lördagsgott måste jag ju förstås få bjuda er på! Idag har jag bakat en riktig favorit ut bakboken Kyrkkaffe och bunkrat upp i frysen i väntan på oväntat besök. Perfekta kakor att plocka fram och tina lite snabbt när någon knackar på. Dessutom kan man låtsas att havregrynen gör dem extra nyttiga. Det brukar jag göra!


300 g smör
5 dl socker
2 dl havregryn
4 ägg
3 dl vetemjöl
1 1/2 dl kakao
1 msk vaniljsocker

Smält smöret i en stor gryta och blanda i socker, havregryn och ägg. Sikta till sist ner vetemjöl, kakao och vaniljsocker. Bred ut smeten i en liten långpanna klädd med bakplåtspapper och grädda i 175 grader i ca 10-15 min. Den får gärna vara lite kladdkakeseg! Skär kakan i lagom stora rutor när den svalnat.

Ps. Det superfina bakplåtspappret som skymtar fram kommer från Åhléns.

9 kommentarer:

 1. Låter smarrigt, och kul med en variation på kladdkaka. Bra att bunkra upp, igår gjorde jag ju det med bullar. Mer får tyvärr inte plats just nu. Ha en skön helg!

  SvaraRadera
 2. Låter väldigt gott. Dessutom, som sagt,nyttigare med havregryn ;-)

  SvaraRadera
 3. Det låter jättegott! Tack för receptet, jag ska testa det snarast!

  SvaraRadera
 4. Mmm dom ser riktigt smarrig ut! Mysig blogg du har förresten, hoppas att det är ok att jag länkar till dig från min blogg.. =)

  Ha en fortsatt fin söndag!
  Kraaaaam
  Sanna

  SvaraRadera
 5. SV: Alltid lika kul när man hittar "nya" inspirerande bloggar.. =)

  Oja, jag är evigt tacksam att alla klarade sig helskinnade.. Maken är lite stel och öm i kroppen idag men annars vid gott mod.. =)

  Kraaaaam
  Sanna

  SvaraRadera
 6. Emma! Va roligt det är o följa din blogg! gick in på garderobsbutiken. se, grym sida ju! tack för tipset! kram

  SvaraRadera
 7. MUMS. spännande med havregryn!

  SvaraRadera
 8. Ser jätte god ut!
  Undrar bara hur liten långpanna du andvände..

  SvaraRadera
 9. Hej! Tror att min form är ungefär 30x40 cm. Men det gör nog inget om den är lite mindre eller lite större. Lycka till!

  SvaraRadera