200 g mjukt smör
2 dl socker
1 msk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
2 dl socker
1 msk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
5 msk kakao
100 g vit choklad
Mixa smör, socker och vaniljsocker med elvisp. Blanda in vetemjöl och kakao. Hacka chokladen och arbeta in för hand. Låt degen vila i kylskåpet en stund. Stjälp ut på mjölat bakbord, dela i fyra delar och rulla/kläm ihop till längder. Skär varje längd i 12 bitar och rulla till små bollar som du lägger på bakpappersklädda plåtar. Tryck till med en gaffel. Grädda 10-12 min på 175 grader. Låt svalna.
100 g vit choklad
Mixa smör, socker och vaniljsocker med elvisp. Blanda in vetemjöl och kakao. Hacka chokladen och arbeta in för hand. Låt degen vila i kylskåpet en stund. Stjälp ut på mjölat bakbord, dela i fyra delar och rulla/kläm ihop till längder. Skär varje längd i 12 bitar och rulla till små bollar som du lägger på bakpappersklädda plåtar. Tryck till med en gaffel. Grädda 10-12 min på 175 grader. Låt svalna.
Det ser verkligen supergott ut! Tänk vad mycket gotte som kan komma ur ens skafferi när man känner sig lite inspirerad!
SvaraRaderaSåg du förresten min rara kompis Annas utmaning Månadens Kökskreation?
SvaraRaderaHoppas du och dina mat- och bakglada vänner vill vara med!
http://kvinnan.blogspot.com/2011/01/manadens-kokskreation-januari.html
kram Angela
O va gott de lät och ser ut! Enkelt och gott som de ska vara. Jag såg en söt liten uggleberlock idag och då tänkte jag på dig. Har för mig om att du gillar det. Kram
SvaraRaderaMmm ser riktigt smarrigt ut.. =)
SvaraRaderaKraaaaam
Sanna
Ser riktigt smaskens ut!
SvaraRaderaUsch, här kan man ju inte surfa utan att ha köket inom räckhåll, blir ju tokfrestad av dina fina bakerier!
SvaraRadera