onsdag 19 januari 2011

Småkakor med vit choklad

Vi ställde till med ett spontant tisdagskalas här hemma igår, bara för att det var tisdag liksom. Hade dock inte så mycket hemma att varken bjuda på eller baka av. Men man tager vad man haver, och med några små förändringar av ett favoritrecept, så fick jag till en riktig liten goding. Iallafall om jag får tro gästerna.


200 g mjukt smör 
2 dl socker
1 msk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
5 msk kakao
100 g vit choklad 

Mixa smör, socker och vaniljsocker med elvisp. Blanda in vetemjöl och kakao. Hacka chokladen och arbeta in för hand. Låt degen vila i kylskåpet en stund. Stjälp ut på mjölat bakbord, dela i fyra delar och rulla/kläm ihop till längder. Skär varje längd i 12 bitar och rulla till små bollar som du lägger på bakpappersklädda plåtar. Tryck till med en gaffel. Grädda 10-12 min på 175 grader. Låt svalna.

6 kommentarer:

  1. Det ser verkligen supergott ut! Tänk vad mycket gotte som kan komma ur ens skafferi när man känner sig lite inspirerad!

    SvaraRadera
  2. Såg du förresten min rara kompis Annas utmaning Månadens Kökskreation?
    Hoppas du och dina mat- och bakglada vänner vill vara med!

    http://kvinnan.blogspot.com/2011/01/manadens-kokskreation-januari.html

    kram Angela

    SvaraRadera
  3. O va gott de lät och ser ut! Enkelt och gott som de ska vara. Jag såg en söt liten uggleberlock idag och då tänkte jag på dig. Har för mig om att du gillar det. Kram

    SvaraRadera
  4. Mmm ser riktigt smarrigt ut.. =)

    Kraaaaam
    Sanna

    SvaraRadera
  5. Usch, här kan man ju inte surfa utan att ha köket inom räckhåll, blir ju tokfrestad av dina fina bakerier!

    SvaraRadera