Bottnar
200 g mandelmassa
1 äggvita
1/2 dl socker
Fyllning
150 g smör
1,5 dl florsocker
1 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 äggula
1 påse dajmkulor
Dopping
150 g mörk choklad
Matolja
Riv mandelmassan. Blanda med äggvita och socker. Arbeta några minuter tills du har en smidig deg. Klicka ut 15 högar på en bakpappersklädd plåt. Platta till dem något. Grädda i 175 grader i 18-20 minuter eller tills de är gyllenbruna. Låt kallna.
Vispa ihop smör, florsocker, kakao, vaniljsocker och äggula med elvisp. Bred ut en klick fyllning på baksidan av varje botten. Det ska var mycket fyllning i mitten och mindre ut mot kanterna. Tryck ner några dajmkulor på varje och ställ sedan in i kylen en stund.
Smält chokladen försiktigt i mikron. Rör ned lite matolja. Doppa biskvierna i chokladen och låt stelna. Förvara biskvierna i kylskåp, eller i frysen.
Biskvier som är så gott, detta måste provas!
SvaraRaderaMen sååå gott! Vet inte om jag vågar spara recptet. Dom kommer ta slut i en rasande fart. kram
SvaraRaderaOj vad galet sugen jag blev det detta nu :)! Måste testas!
SvaraRaderaMmm mums! Dessa såg helt delikat ut.. =)
SvaraRaderaDet såg smaskens ut :)
SvaraRadera