söndag 18 mars 2012

Malins dajmbiskvier

Hade en mysig lördagsförmiddag hos min kompis Malin. Som förutom att bjuda mig på nybakta scones ställde sig och bakade helt fantastiska biskvier med dajm i. Bad snällt om att få dela med mig av receptet, så varsågoda!


15 biskvier

Bottnar
200 g mandelmassa
1 äggvita
1/2 dl socker

Fyllning
150 g smör
1,5 dl florsocker
1 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 äggula
1 påse dajmkulor

Dopping
150 g mörk choklad
Matolja

Riv mandelmassan. Blanda med äggvita och socker. Arbeta några minuter tills du har en smidig deg. Klicka ut 15 högar på en bakpappersklädd plåt. Platta till dem något. Grädda i 175 grader i 18-20 minuter eller tills de är gyllenbruna. Låt kallna.

Vispa ihop smör, florsocker, kakao, vaniljsocker och äggula med elvisp. Bred ut en klick fyllning på baksidan av varje botten. Det ska var mycket fyllning i mitten och mindre ut mot kanterna. Tryck ner några dajmkulor på varje och ställ sedan in i kylen en stund.

Smält chokladen försiktigt i mikron. Rör ned lite matolja. Doppa biskvierna i chokladen och låt stelna. Förvara biskvierna i kylskåp, eller i frysen.

5 kommentarer:

  1. Biskvier som är så gott, detta måste provas!

    SvaraRadera
  2. Men sååå gott! Vet inte om jag vågar spara recptet. Dom kommer ta slut i en rasande fart. kram

    SvaraRadera
  3. Oj vad galet sugen jag blev det detta nu :)! Måste testas!

    SvaraRadera
  4. Mmm mums! Dessa såg helt delikat ut.. =)

    SvaraRadera