söndag 27 januari 2013

Favorit i repris - Morotsbröd

Just nu är jag inne i en period när jag mest bakar gamla beprövade favoriter, sådana som jag bloggat om tidigare. Men eftersom de ligger gömda långt bak i arkivet tänker jag att det inte skadar med lite repetition! Eller hur? Så här kommer återigen receptet på det godaste morotsbrödet, som blir så gott och saftigt med keso i.


Ingredienser:
50 g jäst
5 dl vatten
5 dl finriven morot (ca 3-4 st)
250 g keso
2 tsk salt
1 msk matolja
ca 2 liter vetemjöl (går bra att byta ut en del mot grövre mjöl, ex graham)

Värm vattnet till 37 grader och rör ut jästen. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta ihop. Degen ska vara något kladdig. Jäs i bunken 30 min. Knåda ihop degen. Dela i två delar. Rulla ut till två längder och skär till lagom stora bullar. Jäs på plåt i 20 min. Grädda på 250 grader i ca 10-15 min.

1 kommentar: