Just nu är jag inne i en period när jag mest bakar gamla beprövade favoriter, sådana som jag bloggat om tidigare. Men eftersom de ligger gömda långt bak i arkivet tänker jag att det inte skadar med lite repetition! Eller hur? Så här kommer återigen receptet på det godaste morotsbrödet, som blir så gott och saftigt med keso i.
Ingredienser:
50 g jäst
5 dl vatten
5 dl finriven morot (ca 3-4 st)
250 g keso
2 tsk salt
1 msk matolja
ca 2 liter vetemjöl (går bra att byta ut en del mot grövre mjöl, ex graham)
Värm vattnet till 37 grader och rör ut jästen. Tillsätt övriga
ingredienser och arbeta ihop. Degen ska vara något kladdig. Jäs i bunken
30 min. Knåda ihop degen. Dela i två delar. Rulla ut till två längder
och skär till lagom stora bullar. Jäs på plåt i 20 min. Grädda på 250
grader i ca 10-15 min.
Gott med morötter i bröd :)
SvaraRadera