tisdag 17 augusti 2010

Morotsbröd

Dessa fina frallor blir härligt saftiga och goda av morötter och keso. Mmm..


Ingredienser:
50 g jäst
5 dl vatten
5 dl finriven morot (ca 3-4 st)
250 g keso
2 tsk salt
1 msk matolja
ca 2 liter vetemjöl

Värm vattnet till 37 grader och rör ut jästen. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta ihop. Degen ska vara något kladdig. Jäs i bunken 30 min. Knåda ihop degen. Dela i två delar. Rulla ut till två längder och skär till lagom stora bullar. Jäs på plåt i 20 min. Grädda på 250 grader i ca 10-15 min.

1 kommentar:

  1. Perfekta mellanmålsbröd - sparar genast receptet! Men, tror jag ska testa med lite grövre mjöl och kanske dinkelmjöl :) Sofie

    SvaraRadera