Idag flyttar Lina in här i Laggårn och jag passar på att bjuda på den här sanslöst goda kakan med kladdkakebotten och fudgeglasyr. Yummie!
Botten
300 g smör
4 ½ dl socker
3 ägg
1 ½ dl kakao
3 dl vetemjöl
2 msk vaniljsocker
1 ½ tsk bakpulver
Glasyr
2 dl vispgrädde
2 msk sirap
100 g blockchoklad
2 dl socker
100 g smör
Smält smöret och ta kastrullen från plattan. Rör ner socker och ägg. Blanda ihop kakao, mjöl, vaniljsocker och bakpulver i en skål. Rör ner mjölblandningen i kastrullen. Bred ut smeten i en ugnsform (min är 30x40 cm) med bakplåtspapper. Grädda i 175 grader ca 15-20 min. Under tiden gör du glasyren. Blanda grädde, socker, sirap och blockchoklad. Koka under omrörning i 15-20 min. Tag av kastrullen och rör ner smöret. Bred glasyren över kakan och låt stå i kylen och gotta till sig över natten. När du skär kakan så kan du skölja kniven i varmt vatten mellan varven, så går det lite lättare.
Ps. TACK Linda för receptet.
Ser riktigt smarrigt ut du! :)
SvaraRaderaVassego smulan!
SvaraRadera