onsdag 18 augusti 2010

Stuvade makaroner

En av mina absoluta favoriter i matväg är stuvade makaroner. Och godast blir de såklart tillagade på mammas vis.


Koka Idealmakaroner i lättsaltat vatten nästan hela koktiden (typ 6 min). Häll av nästan allt vatten. Fyll upp med mjölk så att det täcker, ta i en klick smör och koka upp igen. Red med ett par matskedar mjöl utrörda i lite vatten. Låt småkoka ett par minuter tills det känns klart. Smaka av med salt, peppar, lite socker och ev riven muskotnöt. Låt stå en stund. Servera och njut!

4 kommentarer:

 1. Hej! Håller med om att stuvade makaroner är en hit! Jag kokar mina Idealmakaroner direkt från början i mjölk (1 liter mjölk till 5 dl makaroner). Jag kokar först upp mjölken sedan häller jag i makaroner, salt, socker och en gnutta vitpeppar. Rör om ibland, späd ev med mera mjölk när det tjocknat i grytan. Prova gärna :oP

  SvaraRadera
 2. Det ser jättegott ut kram Mamma

  SvaraRadera
 3. Vilken underbar sida du har Emma, tittar in här varje dag nu. Mycket bra tips också!
  Kram Maria (från svartbäcken)

  SvaraRadera
 4. Men va roligt! I flera dagar har jag varit sugen på stuvade makaroner som jag inte ätit på flera år och idag tänkte jag att jag måste nög hitta ett recept så att jag vet hur man gör och kan göra de snart. Och så har du lagt in de. De måste testas. Snarast. Kram

  SvaraRadera