lördag 14 augusti 2010

Tessans stora chokladkaka

Här kommer en variant av klassiska kärleksmums. Receptet är lite krångligare än vanligt (smeten blandas nämligen i tre steg) men i belöning så får man stora, fina och fluffiga chokladrutor! Mums!


Kaka
400g margarin
6 dl strösocker
6 ägg
2 dl standardmjölk
8 dl vetemjöl
5 msk kakao
4 tsk bakpulver
4 tsk vaniljsocker

Glasyr
150g margarin
ca 200g ljus blockchoklad
1 ägg (2 om de är små)
400g florsocker

Garnering
½ burk tuttifrutti-strössel

Sätt på ugnen på 175°C. Rör rumsvarmt margarin och strösocker till en ljus och luftig smörkräm i en stor bunke. Vispa ihop ägg och mjölk i en annan bunke. Blanda ihop vetemjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker i en tredje bunke. Blanda växelvis mjölblandningen och vätskan ner i smörkrämen.
Häll smeten i bakpappersklädd långpanna och jämna till med en slickepott.
Sätt in långpannan nederst i ugnen och grädda i 25-30 min. (Pröva med en provsticka om kakan är klar, inget ska fastna).

Glasyren:
Smält margarin och choklad på mycket svag värme, rör i ägget och blanda till sist ner flocksockret. Rör kraftigt för att undvika klumpar och bred ut glasyren ovanpå den svalnande kakan. Strö strösslet över innan glasyren hinner torka.

När glasyren torkat helt så skär du i bitar. Förslagsvis 5 rader på längden och 4 på bredden så bli de härligt stora och mumsiga!

1 kommentar:

  1. Hej! Jag hittade hit genom söta saker och vart så sugen på att baka efter att ha sett allt du gör. La genast till din blogg för bevakning och kommer absolut att komma tillbaka hit många gånger. Kram

    SvaraRadera