söndag 15 augusti 2010

Kaffebollar

Idag fyller min storasyster och min brorsdotter år. Det firar jag med små kaffebollar.


Råkade bli många kantbitar över när jag bakade Tessans stora chokladkaka, och de hade jag såklart inte hjärta att slänga bort. Så jag snodde ihop dessa utifrån ett Arraksbollsrecept. Hade dock ingen arrak, så det fick bli kaffesmak istället. Man tager vad man haver!

100 g smör
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk kakao
ca 3 dl kaksmulor
Kokt kallt starkt kaffe (eller annan smaksättare)
Strössel

Rör smör, florsocker, vaniljsocker och kakao poröst. Tilsätt kaksmulorna och blanda väl. Smaka av med kaffe. Ställ degen svalt en stund. Forma till små runda bollar och rulla i strössel.

2 kommentarer:

  1. skymtar jag en Design House Stockholm-brick under de goda bollarna?

    SvaraRadera