fredag 20 maj 2011

Fridas rabarber- och jordgubbspaj

Har i eftermiddag avnjutit årets första rabarberpaj, i solen, på balkongen. Härligt! Receptet är min vän Fridas, en lagom seg paj med liten touch av kokos. Håll tillgodo!


Tre rabarberstjälkar
200 g jordgubbar
1-2 msk potatismjöl
250 g rumsvarmt smör
1,5 dl socker
1,5 dl havregryn
1,5 dl kokos
2,5 dl vetemjöl

Sätt ugnen på 200 grader. Skär rabarber och jordgubbar i lagom stora bitar. Lägg dem i botten av en smord pajform. Strö över potatismjöl och rör runt (för att det inte ska bli så rinnigt). Arbeta ihop smör, socker, havregryn, kokos och vetemjöl till en deg. Platta ut och täck formen (får gärna vara lite ojämnt). Grädda i mitten av ugnen ca 20 min och servera med vaniljsås eller glass.

5 kommentarer:

  1. Åh så gott! Rabarber på balkongen är inte så dumt, i vilken form det än är. Min måste bara växa till sig lite. ;)

    SvaraRadera
  2. Åh, av alla söta smarriga saker man kan baka och äta så är nog rabarberpaj min absoluta favorit!! Mums!

    SvaraRadera
  3. Åh vad gott det ser ut, ska nog pröva den ikväll! har kikat in här så ofta men inte lämnat ngn kommentar, så tänkte bara säga att din blogg är så väldans trevlig!

    SvaraRadera
  4. Men så gott! Rabarber och jordgubbar kan ju vara bästa kombinationen. Sött och syrligt ihop är ju osalgbart. Men kokos till det har jag aldrig testat, det måste jag göra! :)

    SvaraRadera