måndag 9 maj 2011

Johannas kaffekaka

Min lilla påskledighet blev visst till en lång bloggledighet. Har farit och flängt en hel del sen sist (Malmö, Linköping, Göteborg och så Malmö igen) så har varken haft tid eller ork till några husbestyr. Men ikväll snodde jag minsann ihop en kaka, efter ett recept som jag fick av min 10-åriga brorsdotter när jag var i Linköping. Jättegod med massor av choklad- och kaffesmak! Mums!


ca 12 bitar
100 g smör
2 st ägg
3 dl socker
1 1/2 msk kaffepulver
1 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
2 msk kakao

Glasyr
2 dl florsocker
2 tsk kaffepulver
2 tsk kakao
1-2 msk vatten

Smält smöret och rör ihop med ägg, socker, kaffepulver, vaniljsocker och vetemjöl. Ta undan ca 2 dl av smeten innan du till sist rör ner kakaon. Häll kakaosmeten i bottnen på en smord ugnssäker form. Fördela sedan den undantagna kaffesmeten ovanpå. Grädda på 200 g mitt i ugnen i 8-10 minuter. Låt svalna. Rör samman ingredienserna till glasyren. Bred ett jämnt lager över kakan och skär i bitar.

15 kommentarer:

 1. Hej! Kul att du är tillbaka även på bloggen, jag följer den o läser alla inlägg :) Är de ok att jag lägger upp en länk till din blogg på min blogg. Vill ju gärna tipsa om den. Kramar //H-M

  SvaraRadera
 2. Välkommen tillbaka!
  Saknad! KRAM

  SvaraRadera
 3. Välkommen tillbaka!
  Den där lilla godsaken lät ju fantastiskt god :-)

  SvaraRadera
 4. Men så underbart gott det där ser ut! Snor genast receptet från dig. Kram

  SvaraRadera
 5. Såg svingott ut! Vill ha både dig och kakan. Puss kompis!

  SvaraRadera
 6. Låter väldigt gott du! O inte så värst svårt heller, ska testa den i helgen!

  SvaraRadera
 7. Kul att du är tillbaka! Kakan verkar jättegod... Trevlig helg!

  SvaraRadera
 8. Ja, det blev en lång paus. Har saknat dina uppdateringar. :-)

  Kakan ser helt galet god ut!!

  SvaraRadera
 9. Jag har saknat dig så himla mycket! Vad glad jag är att du är tillbaka. Kram!

  SvaraRadera
 10. Vilken härligt kladdig kaka!!

  SvaraRadera
 11. Kul att du är tillbaka! :) Kakan ser gudomlig ut, mmmmm...

  SvaraRadera
 12. Japp, det här receptet ska jag banne mig pröva! :)

  SvaraRadera
 13. jag undrar bara vad är kaffepulver någonting? Kan du ge lite mer information om kaffepulvret Tack

  SvaraRadera
 14. Hej! Jag använde vanligt snabbkaffe på burk. Men tror det går bra med helt vanligt malt kaffe. Lycka till! Emma

  SvaraRadera