söndag 15 maj 2011

Snabba chokladhavrekakor

Har varit sådär förfärligt trött senaste veckan. Antar att sista tidens flängande tog ut sin rätt. Men igår så började energin äntligen komma åter, så jag passade på att baka minikakor! Alla kakor blir extra söta i miniformat, och det bästa är ju att man då kan äta flera stycken. Den här gången blev det en sats snabba havrekakor som jag smaksatte med kakao och mint. Mumsigt!


3 ½ dl havregryn
1 ½ dl socker
150 g smör
2 msk kakao
Några droppar pepparmintsarom

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda havregryn och socker i en bunke. Smält smöret och häll det i bunken. Blanda. Klicka ut i små formar på plåt. Grädda i ca 10 min. Blir ungefär 70 st i miniformar, ca 35 i småbrödsformar.

1 kommentar:

  1. Vilka små godingar. Jag har ett helt gäng söta små minimuffinsformar som jag ska använda till detta. Ha en skön måndag!

    SvaraRadera