Så här på hösten är det ju en perfekt tid att undersöka alla fantastiska rotfrukter. Idag testade jag för första gången att tillaga jordärtskocka. Blev en god och mättande röra med massor av smak!
3-4 portioner
300 g jordärtskocka
1 dl lättyoughurt
1 dl lättkesella
1 msk Persilja
1 tsk dijonsenap
1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
Örtsalt, pepparmix
Skala jordärtskocka och skär i mindre bitar. Koka i lättsaltat vatten tills de är mjuka. Rör ihop övriga ingredienser. Blanda ihop jordärtskockan med såsen. Servera med exempelvis lax. Jag köpte färdigtärnad lax som jag ugnsstekte med salt, peppar och citron i 150 grader.
Har du tips på andra goda rotfruktsrätter som jag borde testa? Emottages med tacksamhet!
Jordärtskocksoppa! Bland det godaste som finns. Jag tror att receptet jag brukar använda är det som finns på den här sidan: http://hd.se/mat/2007/10/04/jordaertskockor/
SvaraRaderaSå gott det ser ut! :-)
SvaraRadera/ Jenny
Som du kanske ha sett så har min matblogg (Tina´s Mat) flyttat till www.tinagustafsson.com och jag har länkat till din blogg på denna sida http://tinagustafsson.com/bloggar-med-matinspiration/
SvaraRaderaKänner du för att länka tillbaka så får du gärna göra det :-)
För att vara säker på att inte missa något smarrigt recept så kan du Gilla denna sida http://www.facebook.com/#!/pages/TinaGustafssoncom/192531110782439?sk=app_206747196050374
Ha det bra så hörs vi bland alla receptinlägg :-)
Så gott det låter och ser ut!
SvaraRadera