onsdag 19 oktober 2011

Kladdmuffins med kola

Ikväll kom en av mina bästa gymnasievänner och hälsade på här hos mig! Så roligt att få träffas, det händer tyvärr alldeles för sällan. Allt mitt bakbloggeri började långt efter att vi sågs sist, så självklart ville hon smaka någon hembakad sötsak. Upp till bevis för mig med andra ord! Slog till och bakade mina kladdkakemuffins ännu en gång! Hur kan man liksom hålla sig ifrån ett recept som är så enkelt, snabbt, gott och som går att variera i all oändlighet? Den här gången blev det en variant med kladdig kola i mitten. Gott, sött och uppskattat. Precis som besöket!


12 st muffins 
3 dl strösocker
1 1/2 dl mjöl
4 msk kakao
1 1/2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
100 g smält smör
2 ägg
12 st center (eller annan kolafylld choklad)

Blanda ihop alla ingredienser till en jämn smet. Förslagsvis de torra ingredienserna först. Fyll muffinsformar till drygt hälften och tryck ner en center i varje. Grädda i 160 grader, ca 15 min. Håll koll så att du inte gräddar för länge, de ska vara kladdiga inuti!

Har du något recept som du alltid återkommer till?

3 kommentarer:

  1. Det där lät som kakor i min smak, särskilt med den där kolan i mitten!

    SvaraRadera
  2. Helt enkelt underbart gott, både med enkla recept och kladdiga muffins :)

    SvaraRadera