Steg 1
5 dl fet mjölk (rumstempererad)
2 paket jäst (100 gram)
10 dl mjöl
Smula jästen och häll över mjölken. Blanda i mjölet och arbeta degen i fem minuter. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter.
Steg 2
200 g smält smör
2 dl socker
3/4 tsk salt
8 dl mjöl
2 påsar saffran (1 gram)
Smält smöret och låt svalna. Mortla saffranet med lite av sockret. Blanda alla torra ingredienser, arbeta in smör och mjölblandningen i degen, kör i hushållsmaskin i 10 minuter (eller knåda för hand så länge du orkar). Jäs under bakduk i 30 minuter.
Steg 3
Baka ut lussebullarna och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Garnera med russin och låt jäsa 20 minuter under bakduk. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader cirka 6-8 minuter.
Ps. Jag har gjort några små ändringar i receptet. Orginalreceptet hittar du här!
Ser smarriga ute =)
SvaraRaderaKramkram