måndag 28 februari 2011

Måndagstips

Ibland kan man bli lite lamslagen av alla orättvisor och problem som finns här i världen, som det känns som man inte kan göra något åt. Men jag blev så glad och inspirerad när jag läste om Emilia, en ung tjej med ett stort hjärta, som dragit igång projektet Care square. Det går ut på att hon tar emot virkade, stickade och krokade rutor som hon syr ihop till filtar, fodrar med fleece och delar ut till Uppsalas hemlösa. Och så berättar hon att de 88 rutorna kommer från 88 personer som bryr sig! Behöver ju faktiskt inte vara svårare än så. Än om jag inte kan hjälpa alla så kan jag ju faktiskt göra lite skillnad för någon. Så idag är det jag som plockar fram garn och virknål!


Vill du hänga på? Bara att virka, sticka eller kroka en eller ett par rutor som är 15x15 cm av ett garn som tål minst 30 graders tvätt. Info om hur du får Emilias adress hittar du här!

6 kommentarer: