200 g mjukt smör
2 dl socker
1 msk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
2 dl socker
1 msk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
5 msk kakao
100 g vit choklad
Mixa smör, socker och vaniljsocker med elvisp. Blanda in vetemjöl och kakao. Hacka chokladen och arbeta in för hand. Låt degen vila i kylskåpet en stund. Stjälp ut på mjölat bakbord, dela i fyra delar och rulla/kläm ihop till längder. Skär varje längd i 12 bitar och rulla till små bollar som du lägger på bakpappersklädda plåtar. Tryck till med en gaffel. Grädda 10-12 min på 175 grader. Låt svalna.
100 g vit choklad
Mixa smör, socker och vaniljsocker med elvisp. Blanda in vetemjöl och kakao. Hacka chokladen och arbeta in för hand. Låt degen vila i kylskåpet en stund. Stjälp ut på mjölat bakbord, dela i fyra delar och rulla/kläm ihop till längder. Skär varje längd i 12 bitar och rulla till små bollar som du lägger på bakpappersklädda plåtar. Tryck till med en gaffel. Grädda 10-12 min på 175 grader. Låt svalna.
Det där såg inte dumt ut! Och va kul att du var med i tidningen! Men med din fina blogg och dina härliga recept och allt fint pyssel är de inte speciellt konstigt. Hoppas att du har en härlig helg. Kram
SvaraRaderaGott gott gott!
SvaraRaderaVilka sötnosar och tur att du påminde mig om Månadens sötsak. Kul med artikeln också. Tänk, jag hade hela tiden föreställt mig dig som blond men brunett går ju precis lika bra!
SvaraRaderaDet där såg chokladigt gott ut!
SvaraRaderaDin blogg hamnar i min lista över favoriter!
Kram Karin
Jsag blev verkligen fruktansvärt sugen på kakor nu!
SvaraRaderaJag har provbakat och J blev helnöjd.
SvaraRaderaGott att hitta i frysen framöver. :)