fredag 21 oktober 2011

Fredagstävling!

Har fått två ex av nya kokboken "Arla Köket fredag - recept på en lyckad hemmakväll". Den ena ska min syster få, för jag ska fredagsmysa hemma hos henne i Uppsala ikväll, och den andra tänkte jag lotta ut till er! Med rubriker som bla Snacksa, Slappa, Plocka, Lyxa, Fjäska och Mumsa så tror jag verkligen att den kan bli en användbar favorit där hemma, så passa på!


Skriv en kommentar här nedanför med ett tips på något fredagsgott, senast på söndag. På måndag lottar jag och meddelar jag vem som vunnit!

22 kommentarer:

  1. Oh, bästa fredagsgottet är nog quesadillas fyllda med kyckling, ost, rödlök, chili och koriander. Och så en riktigt god guacamole till det...

    SvaraRadera
  2. Vad roligt med en tävling! Mitt bästa tips på fredagsmat är "plockmat" så att alla får mest av just den sortens mat de tycker om. Exempel kan vara att göra en pizza med olika slags fyllningar och sallader till, eller att fixa i ordning tacos med favoritfrukter- och grönsaker som gurka, majs, ananas, champinjoner m.m. Om man tar mest av det de gillar mest så blir alla nöjda!

    Sedan brukar vi mysa till det lite extra när det närmar sig helgen, t.ex genom att baka en kladdkaka, göra en fruktsallad eller äta glass med chokladsås till efterrätt.

    SvaraRadera
  3. Vad roligt med tävling, självklart vill jag vara med! Mitt bästa fredagsgott får bli en sötare variant. En fruktsallad med äpple, päron, babaner, mango och passionsfrukt. Till det en sås på creme fraishe med en tesked vaniljsocker och rivet skal av lime. Ha en trevlig helg! /Elisabeth

    SvaraRadera
  4. Kul med tävling! :).

    Ikväll jobbar jag tyvärr så det blir ingen god middag hemma, men i morgon tänkte jag testa på den thailändska laxa-grytan (som var med i Halv åtta hos mig igår) - den verkar underbart god! :) Trevlig helg!

    SvaraRadera
  5. Något fredagsgott... ja, tortilla är ju väldigt gott när man har skålar med olika saker i som ost, sallad, maletkött, oliver, gräddfil, tomat... och sedan hårda tortillaskal eller mjuka tortillabröd. Olika goda grytor är också goda att äta en fredag :)

    SvaraRadera
  6. Jag jobbar oftast fredag kvällar men ifall jag är ledig är nog pizza det traditionella fredagsgottet! Gärna med tomatsås, mozzarella och ruccola sallad och givetvis ett glas vitt till det :)

    SvaraRadera
  7. Vad kul med en tävling, den boken verkar ju fantastiskt rolig! Vårt bästa fredagsgott här hemma är libanesisk meze. Valnötsröra, myntayoghurt, vinbladsdolmar, hoummus, och libabröd! Man kan plocka och dippa i en evighet, så gott är det :)

    SvaraRadera
  8. Hemmagjord pizza, har ett jättebra recept på det här:
    http://food-and-health-in-my-way.bloggplatsen.se/2011/09/17/6255664-recept-pizza/

    SvaraRadera
  9. Tack syrran för den fina boken. Lyckönskar vinnaren. Boken är verkligen härlig att bläddra i. Mycket gott!!

    SvaraRadera
  10. Min fredagsfavorit är Hemlagad pizza med getost honung och valnötter. Det är alltid lika gott och det smälter i munnen :)

    SvaraRadera
  11. Ett tips på något fredags gott är Arlas Kesella Hallon.
    Jag försöker vara lite nyttig och den är ganska nyttig och väldigt god! smaka den:D

    Linnros@live.com

    SvaraRadera
  12. Fredag utgörs inte bara av maten, det utgörs även av sällskapet. Mitt bästa tips är att inte sitta runt tv:n utan runt ett bord och mysa. Där lär man känna varandra bäst. MEn, bästa myset är lätt grönsaker och dipp. Nyttigt å bra. Vill man ha något sött så kan man ta några få godisbitar, mer än det är man egentligen inte sugen på. Ska man vara riktigt onyttig så älskar jag ICA´s Sweet and chili dipp.

    SvaraRadera
  13. chips ska det stå inte dipp på slutet...

    SvaraRadera
  14. Mitt bästa mystips är plockmiddag.
    Jag brukar fylla små skålar med goda korvar, olika grönsaker, ostkuber, lufttorkad skinka och en massa annat gott. Sonen älskad det och jag och sambon får äta i lite mer än 5 minuter :)

    SvaraRadera
  15. Mitt favoritfredagsgott är en härlig pastasallad med pasta, kyckling, soltorkade tomater, fetaost, ruccolasallad och majs. Någolunda nyttig fredagsmat
    hillevianna@hotmail.com

    SvaraRadera
  16. Jag/Vi är inte som alla andra. D v s Fredagar = Pizza, tackos, plockmat etc! :o)
    Vi kör helt enkelt med bakad potatis med olika röror (kycklingröra, tonfiskröra, räkröra) och wv ett glas rött eller bubbel till det.
    Vi - Jag jobbar ofta om helgerna, (vården) så jag får hålla mig ofta till alkoholfritt, men det finns ju mycket gott att hitta på vad det gäller det.
    Enekelt men så gott!
    Tror den här nya kokboken från Arla är toppen!
    Ha en fin Söndag.
    Kram
    Jenny

    SvaraRadera
  17. Ps.
    Du får min mail om jag vinner och vill då endast skriva den till dig, Emma. :)

    SvaraRadera
  18. Jag skulle helst smaska på en paj- helst äpple eller blåbär med vaniljglass...
    Innan det blir det något enkelt såsom en god soppa med surdegskrutonger... Enkelt och gott- precis vad man orkar en fredagkväll när arbetsveckan är gjord!!

    SvaraRadera
  19. Hallonpannacottapaj är det bästa fredagsmyset! Roligt ord att säga, fräsch efterrätt och mysigt att äta tillsammans med vänner.

    SvaraRadera
  20. Bästa fredagsmaten är den maten som går snabbt att göra, men som känns "lyxigare" än vad den egentligen är. Min absoluta favorit är pasta med soltorkade tomater, kyckling och MYCKET basilika! En härlig maträtt att avsluta vardagen med och påbörja helgen!

    SvaraRadera
  21. åh vad kul med en tävling!

    Jag brukar jobba på lördagar så sparar fredagsmyset tills nästa dag men ofta poppas det lite popcorn, framför en film eller mys framför brasan och ett spel med familjen. Lätt men ändå lite mysigt )

    SvaraRadera
  22. Oj, ser att jag hinner skiva ett fredagstips!

    Hemma hos oss på en fredag MÅSTE det serveras popcorn till tjejerna framför tv:n! Men sen har vi kommit in i en riktig klasiker, mackjärnet! Smör, skinkost, skinka, tomat och ost och sen får tjejerna hålla mackan i ett kaffefilter för att det inte ska bli så söligt :). Är nu på jakt efter ett mackjärn som man kan använda utomhus när man grillar...tänkte att vi kan använda det i öppenspisen i vinter :)/Maria Nilsson

    SvaraRadera