9 muffins
2 dl finrivna rödbetor
2 ägg
1,5 dl socker
1 dl rapsolja
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
Glasyr
50 g rumsvarmt smör
100 g Philadelphiaost
0,5 dl florsocker
1 tsk citronsaft
Skala och råriv rödbetorna fint. Vispa ägg och socker pösigt. Vänd ner rödbetor och rapsolja. Blanda mjöl, bakpulver, kakao och vaniljsocker för sig, rör sedan ner i rödbetssmeten. Fyll muffinsformarna till två tredjedelar och grädda på 200 grader i cirka 12-15 minuter. Rör ihop ingredienserna till glasyren och bred eller spritsa på muffinsen när de svalnat.
Söta pappersformarna hittade jag på Åhléns...
Riktigt söta formar :) Sofie
SvaraRaderaÅh vilka tjusiga, bakverk för en riktig celebritet!
SvaraRaderaFormarna var verkligen hur söta som helst. Verkar som jag måste besöka Åhlens snart. ;-)
SvaraRaderaNu har jag väntat med att läsa både det här inlägget och det med ananaspajen på bloglovin för att jag var rädd att bli alldeles för sugen nu när jag är sjuk och inte kan handla ingredienser. Men nu kunde jag inte hålla mig längre. Jag vill äta allt till frukost, nu genast! Herre gud, du är så duktig. Önskar att jag orkade baka lika mycket hemma nu som jag gjorde innan jag började med konditorbiten!
SvaraRaderaMmmm ser supersmarrigt ut! =) <3
SvaraRaderaMmm, det där ser verkligen supergott ut. Å så fina formar sen!
SvaraRadera