tisdag 14 juni 2011

Cheesecake brownies

Idag var det återigen min tur att stå för fikat på jobbet, så jag tog min vän och kollega Frida till hjälp och svängde ihop en sats smarriga cheesecake brownies! Som det bästa av två världar!


30 bitar
Cheesecakesmet
2 ägg
400 g philadelphiaost
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker

Browniesmet
250 g smör
250 g mörk choklad
4 dl ljust muscovadosocker
4 ägg
2 dl vetemjöl

Sätt ugnen på 150 grader. Blanda alla ingredienserna till cheescakesmeten i en bunke och rör om ordentligt.  Ställ åt sidan. Smält smöret i en kastrull. Ta av från plattan och rör ner chokladen i bitar, tills det smält. Blanda i sockret. Vispa upp äggen i en egen bunke. Rör ner dem i kastrullen tillsammans med mjölet. Blanda väl. Häll två tredjedelar av browniesmeten i en liten bakplåtpappersklädd långpanna (typ 30x40cm eller mindre). Bred ut cheescakesmeten ovanpå. Klicka i resten av browniesmeten, och rör runt lite med en baksticka så att de översta lagren blir marmorerade. Grädda i ca 30 minuter.

10 kommentarer:

  1. Wow, det där låter helt helt underbart! vilken kombination, måste prova! (och om jag jobbade på samma ställe som du skulle jag låta det vara din fikadag varje dag! ;)

    SvaraRadera
  2. Det där ser helt underbart ut! jag vågar nog inte testa det för de lär ta slut direkt. Kram

    SvaraRadera
  3. Mums! Vilken gudomlig kombo!

    SvaraRadera
  4. Har precis smakat på dom och OJ är det enda jag får fram. Så fantastiskt goda!! Måste länka till receptet på min blogg, hoppas det är okej :)

    SvaraRadera
  5. Vet du ifall dom går bra att frysa in? :)

    SvaraRadera
  6. Åh den här kakan är så himlans god!! :)

    SvaraRadera
  7. WBM: Mina gick åt så snabbt, så jag hann aldrig frysa dem. Men det tror jag absolut går!

    SvaraRadera
  8. Mmm, detta är gott! Det vattnas i munnen på mig nu. Jag bakar ofta kladdkakecheescake och det är något liknande fast lite annorlunda. Men smaken är nog ungefär samma.

    Jag önskar dig en fin fredag!

    SvaraRadera
  9. Vad gott det ser ut.
    Är de godast kalla eller varma?

    SvaraRadera