torsdag 2 juni 2011

Dagens bak och saftkok!

Blev en skön paus i flyttandet idag. Hade nämligen äran att få hålla i en bakworkshop med ett gäng härliga tonårstjejer. Jätteroligt!




... gjorde kak-klubbor...


... och så kokade vi rabarbersaft! Såhär gör man den:

2 kg rabarber
1,5 liter vatten
1 st citron, saften
1 kg socker
(2 tsk atamon)

Skölj och skär rabarbern i bitar. Koka upp vattnet och lägg i rabarbern. Låt koka tills den blir mjuk. Sila saften genom en silduk, eller handduk. Pressa inte (kan bli beskt då), utan låt den självrinna i 30 min. Rör ner socker och pressa citron i saften och koka upp. Ta av från plattan och rör, om du vill, ner atamon. Ta bort skummet. (Vi slarvade lite, som ni ser). Rengör några glasflaskor med varmt vatten och atamon. Häll upp saften medan flaskorna fortfarande är varma, så att de inte spricker. Förslut och förvara svalt!

3 kommentarer:

  1. Dom där kakklubborna ska jag nog verkligen testa! Perfekta för mig som bara gillar att göra saker som går snabbt. :-)

    SvaraRadera
  2. Mmm ser riktigt mums ut! =) <3

    Kraaaaam
    Sanna

    SvaraRadera
  3. Den där kladdkakan verkar helt gudomlig! Den sparar jag receptet på. :) Tack för tipset!

    SvaraRadera