fredag 17 juni 2011

Liten banankaka

I helgen ska jag bo i husvagn. Mysigt! Men vad är väl en husvagn utan fika? Snodde därför ihop en liten banankaka att ta med. Luktar gott i hela köket, så jag längtar tills jag får smaka på den!


En liten banankaka
1 ägg
1 dl ljust muscovadosocker (alternativt vanligt strösocker, eller 50/50)
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
0,5 tsk kanel
1 krm salt
2 st mogna bananer
50 g smör
2,5 dl vetemjöl
0,5 dl mjölk

Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt vaniljsocker, bakpulver, kanel och salt och rör till en jämn smet. Mosa bananerna ordentligt med en gaffel. Tillsätt bananmos, smör, vetemjöl och mjölk och rör allt till en jämn smet. Häll smeten i en liten pappersform (eller i muffinsformar) och grädda mitt i ugnen i 175°C i 35 minuter.

Om du vill så kan du dubbla receptet och grädda i en helt vanlig sockerkaksform. Smörj och bröa formen, och öka gräddningstiden något. Känn efter med sticka när den är klar!

4 kommentarer:

  1. Åhh du visar alltid så himla mycket gott! :P

    SvaraRadera
  2. Gud så gott! Har du testat att ha valnötter i någon gång? Det blir fantastiskt!

    SvaraRadera
  3. Hoppas att du hade en härlig helg i husvagnen och att kakan smakade lika gott som jag misstänker. Kram

    SvaraRadera
  4. Klart!! Midsommar ser ut att vara gjort för många fikastunder.... Banankaka!! Mums!!

    SvaraRadera