torsdag 9 juni 2011

Rabarbermuffins

Nu gäller det att fylla frysen, så att det finns gott om fika till alla som vill komma och hälsa på mig i min nya lägenhet (jag föreställer mig att de är många). Först ut blev en sats sötsyrliga rabarbermuffins med smak av vanilj och kardemumma.12 stycken i muffinsplåt
125 g smör
2 dl socker
3 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 tsk malen kardemumma
3-4 dl finskuren rabarber
Pärlsocker

Sätt ugnen på 200°C. Rör ihop rumsvarmt smör och socker (om du vill kan du använda elvispen). Rör ner ett ägg i taget. Bland i mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kardemumma. Blanda rabarbern med lite socker och vänd ner i smeten. Fördela smeten i formar. Tryck ner några rabarberbitar i mitten av varje form. Strö pärlsocker över och grädda i ca 15 minuter.

5 kommentarer:

 1. Jag funderar på att sätta mig på ett tåg till dig, nu bums! Så gott med rabarbermuffins!

  SvaraRadera
 2. Bäst jag skyndar mig ner då! :D

  SvaraRadera
 3. Bjöd på dessa idag på jobbet - mycket uppskattade.
  Hittade av en slump din blogg via j.nytt för nån månad sen och nu ligger du bland mina favoriter.
  Ska pröva det "nya" receptet en dag - spännande med blandningen av brownie och cheescake.

  mari

  SvaraRadera
 4. Roligt att du hittat hit Mari! En ära att få vara bland dina favoriter. ;)

  SvaraRadera