tisdag 19 april 2011

Chokladbiskvier i långpanna

Idag var det min tur att bjuda på något sött på jobbet! Så jag passade på att göra en sats chokladbiskvier i långpanna, efter ett recept som jag hittat hos Bevemyrs. Väldigt goda, med seg mandelbotten och mycket smak av choklad. Och betydligt smidigare att baka än vanliga biskvier. Från kollegorna blev det tummen upp, så receptet rekommenderas varmt!


Botten
200 g mandel
3 dl florsocker
5 äggvitor

Chokladsmörkräm
250 g rumsvarmt smör
2 1/2 dl florsocker
3/4 dl kakao
5 äggulor

Ovanpå
Ca 200 - 300 g mörk eller ljus choklad
50 g vit choklad

Mal mandeln i mandelkvarn eller mixer. Vispa äggvitorna hårt och blanda försiktigt ner florsocker och mandel. Bred ut jämnt på en bakpappersklädd plåt plåt, ca 25x30 cm (om du inte har en lagom stor form går det bra att vika till ett bakplåtspapper). Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i ca 15 minuter. När botten är färdiggräddad stjälper du upp den på ett sockerbestsrött bakplåtspapper (ungefär som när du bakar rulltårta).

Blanda alla ingredienserna till smörkrämen i en bunke och vispa ihop med en elvisp. Bred ut krämen på mandelbotten.

Smält chokladen i vattenbad eller på låg värme i mikron. Bred ut chokladen över kakan. Skär i bitar innan chokladen stelnat helt. Den blir rätt mastig, så gör med fördel bitarna små. Riv den vita chokladen över och ställ svalt för att stelna.

1 kommentar: