200 g mandel
3 dl florsocker
5 äggvitor
Chokladsmörkräm
250 g rumsvarmt smör
2 1/2 dl florsocker
3/4 dl kakao
5 äggulor
Ovanpå
Ca 200 - 300 g mörk eller ljus choklad
50 g vit choklad
Mal mandeln i mandelkvarn eller mixer. Vispa äggvitorna hårt och blanda försiktigt ner florsocker och mandel. Bred ut jämnt på en bakpappersklädd plåt plåt, ca 25x30 cm (om du inte har en lagom stor form går det bra att vika till ett bakplåtspapper). Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i ca 15 minuter. När botten är färdiggräddad stjälper du upp den på ett sockerbestsrött bakplåtspapper (ungefär som när du bakar rulltårta).
Blanda alla ingredienserna till smörkrämen i en bunke och vispa ihop med en elvisp. Bred ut krämen på mandelbotten.
Smält chokladen i vattenbad eller på låg värme i mikron. Bred ut chokladen över kakan. Skär i bitar innan chokladen stelnat helt. Den blir rätt mastig, så gör med fördel bitarna små. Riv den vita chokladen över och ställ svalt för att stelna.
Mums!! Som alltid när du visar bakverk. :-)
SvaraRadera