onsdag 20 april 2011

Lime macarons

Macarons är egentligen en kaka som är lite för avancerad att baka för min smak. Flera moment, och lite trixigt att få dem perfekta. Men eftersom de är så söta och goda, så kunde jag ju inte låta bli att göra ett försök. Efter några timmars fixande och några misslyckade plåtar så blev det till slut några macarons. Blev inte riktigt sådär perfekta som jag hade tänkt, men härligt gröna blev de iallafall. Och med ljuvlig smak av lime! Receptet var Söta sakers, och om du har tålamod och vågar så tycker jag absolut att du ska göra ett försök. Jag planerar redan för min macaron-revanch! ;)


Receptet hittar ni här. Men byt ut karamellfärgen mot grön, vattnet mot pressad lime och så lite rivet limeskal istället för essens.

Ps. Bakade med kärlek och lite fint inslagna så blev de dessutom en uppskattad present. Värt allt slit!

4 kommentarer:

 1. Jag har bakat och misslyckats med macaroons två gånger. När den tredje gången blir av vet jag inte, men att den blir av vet jag rätt säkert :p För söta för att motstå helt enkelt :)

  SvaraRadera
 2. Jag provade också att göra macroner enligt Söta Sakers recept. Mina blev ungefär som dina (fast värre), lite för fluffigt marängiga och spruckna på ytan. En bekant till mig har lyckats lite bättre. Jag ska prova hennes recept nån dag, det verkar lovande. Om du vill prova hittar du receptet här: http://frokenhallon.blogspot.com/2011/01/snalla-lyckas-denna-gangen.html och en uppföljare här: http://frokenhallon.blogspot.com/2011/01/moccamakroner-voila.html

  SvaraRadera
 3. Oj vad tjusigt! Jag har aldrig ätit såna faktiskt, är de goda? spännande att ett bakverk har blivit så otroligt "på modet" :) Åh, nu blev jag baksugen, men fegar nog och plockar nåt ur sju sorter eller klassiska på nytt vis (något säkert kort som inte tar flera timmar). Tack för inspiration :) ha en bra dag! /Anna

  SvaraRadera
 4. Jag tycker dom ser jättesöta ut! Jag har också dragit mig för att testa macaroner, men precis som du tycker jag det verkar väldans krångligt.

  Önskar dig en riktigt glad och härlig påsk!

  SvaraRadera