torsdag 21 juli 2011

Emmas framgångsbröd

Här kommer ett riktigt smarrigt bröd som bakas i lergryta. Trots namnet så ska jag inte ta åt mig äran, receptet har jag nämligen fått av en vän med samma fina namn som jag. Enligt henne så är det nästan omöjligt att misslyckas med, så med andra ord ett riktigt framgångsbröd! Baka och njut!


8 dl vetemjöl
1,5 tsk salt
2 tsk krydda, ex basilika
1 rågat krm torrjäst
4 dl vatten

Rör ihop alla ingredienser till en lös deg. Täck bunken med en bakduk och låt stå ungefär 12 h. (Några timmar mer eller mindre gör inte så stor skillnad).

Ställ in lergrytan i kall ugn och sätt den på 275 grader. Häll ut degen på en skärbräda som du mjölat med grovt mjöl. Vik degen några gånger i mjölet och vält sedan ner den i den varma lergrytan. Strö över flingsalt och sätt på locket. Grädda i ca 40 minuter. För att få lite mer färg och yta kan du grädda utan lock de sista minuterna. Förvara brödet i handduk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar