6 portioner
250 g smultron och jordgubbar
2 ägg
1 dl florsocker
2 dl vispgrädde
Blanda bären och mixa dem grovt med stavmixer. Eller mosa dem med en gaffel. Dela äggen i gulor och vitor i varsin bunke. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Blanda i hälften av florsockret och vispa lite till. Vispa äggulorna med resten av florsockret. Vispa grädden i en egen bunke. Blanda ner bärmoset i äggulorna. Vänd sedan ner grädden och till sist försiktigt äggvitorna. Bred ut i en form (ca 15x20 cm) och frys in i 3 timmar. Ät gärna med färska smultron och jordgubbar till.
som i juli har temat Rosa.
Åh vad gott det låter! :)
SvaraRaderaVilken fantastiskt fin blogg du har, jag vill baka allt! ... och helst av allt vill jag svänga ihop den här. Mums!
SvaraRaderaJete gott nom nom
SvaraRaderaVet du om detta recept funkar att köra i glassmaskin?
SvaraRadera