onsdag 27 juli 2011

Mormor Gerds russinkakor

När jag var hos mormor så fick jag åtta underbart citrongula glasassietter som vi hittat på loppisen i byn. Dessutom fick jag hennes bästa recept på russinkakor. Mormors russinkakor är några av de godaste småkakorna jag vet. Så varsågoda!


200 g smör
1 1/2 dl strösocker
4 dl mjöl (knappt)
2 dl russin
2 tsk bakpulver

Rör smör och socker pösigt. Tillsätt mjöl och bakpulver. Häll ut degen på bakbordet. Strö russinen över och arbeta in. Rulla degen till små bollar som du lägger på bakplåtspappersklädda plåtar. Platta till dem med en gaffel och grädda i 175 grader tills de ser klara ut (ca 10 minuter).

2 kommentarer:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  2. Jag tror att din mormor har samma recept på russinkakor som min mormor, och det är bara att erkänna: Hennes kakor är ALLTID bäst!

    SvaraRadera