Alldeles alldeles underbara är dessa chokladsnittar. Packa ner i utflyktskorgen och njut.
Chokladsnittar (7 november 2010)
Idag har jag bakat lyxiga chokladsnittar med muscovadosocker och äkta choklad efter ett recept härifrån. Mastiga men mumsiga! Kan med fördel göras lite mindre (då med lite kortare gräddtid), för man vill gärna äta flera!
14 stora snittar
175 g rumsvarmt smör
1/2 dl strösocker
1/2 dl ljust muscovadosocker
3 msk ljus sirap
4 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl kakao
1 1/2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
100 g mörk god choklad, hackad i stora bitar
Rör ihop smör, strösocker och muscovadosocker med elvisp till en jämn massa. Tillsätt sirap och sen resten av ingredienserna. Knåda ihop allt till en deg och forma till en rulle. Degen spricker lätt, så man måste krama samtidigt som man formar rullen. Gör den lika lång som längden på plåten och lägg den på, med ett bakplåtspapper emellan. Platta till degen något. Grädda mitt i ugnen på 175 grader ca 20-25. Den är färdig när ytan spricker och den känns fast när du trycker lätt på ovansidan. Se till att inte ha den inne för länge dock (jag hade nog det)! Låt svalna ca 5 minuter och skär den sedan i ca 3 cm breda snittar. Låt kakorna kallna!
Yummi! Det där ser gott ut!
SvaraRadera//anna
Kan bara hålla med, det ser verkligen gott ut!
SvaraRaderaÅh, hur har jag kunnat missa dessa, de ser ju UNDERBARA UT! Och muscovadosocker som jag älskar, det kan inte bli annat än gott! Är det ljust muscovadosocker du använt?
SvaraRaderaJa, precis, ljust var det. Har ändrat i receptet nu!
SvaraRadera