lördag 2 juli 2011

Favorit i repris #4

Nu på sommaren finns det både gott om jordgubbar och gott om tillfällen att lyxa till det med en god dessert. Perfekt läge för detta recept!

Pannacotta med rårörda jordgubbar (24 oktober 2010)

Idag har min storebror och hans familj varit här och ätit söndagslunch. Mysigt! Vi avslutade förstås med en smaskig efterätt. Pannacotta är enkelt att göra med gelésocker och med jordgubbar till blev det både lyxigt och gott!


4 portioner
4 dl grädde
1 dl gelésocker
1 tsk vaniljsocker

Frysta eller färska jodgubbar
Strösocker efter behag

Blanda grädde, gelésocker och vaniljsocker. Koka upp och låt koka ca 30 sekunder. Ta av från plattan och häll upp i glas eller portionsformar. Plasta och ställ svalt för att stelna. Under tiden mosar du lagom många jordgubbar med lagom mycket socker. Lägg på jordgubbsmoset på pannacottan precis innan servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar