På sommaren går det åt kakor som aldrig förr. Till både förmiddagsfikat och till eftermiddagsfikat och när man får oväntat besök. Eller är det bara här hos mig? Här får ni i alla fall receptet på en riktigt god småkaka med bitar av dajm, som mamma och jag precis fyllt frysen med. Får se hur länge de räcker..
Ca 48 st
200 g smör
2 ½ dl farinsocker
4 msk socker
3 msk kallt vatten
150 g dajm - krossad eller kulor
5 dl mjöl
1 tsk bikarbonat
1 msk vaniljsocker
Rör smör och socker poröst. Blanda i vatten och dajm. Blanda ihop mjöl, bikarbonat och vaniljsocker. Rör ner mjölblandningen i smörblandningen och arbeta ihop till en deg. Dela degen i två delar och forma till ca 40 cm långa längder. Låt vila en stund i kylen. Skiva längderna i 24 bitar var och lägg bitarna glest på bakpappersklädda plåtar. Grädda på 175 grader i ca 10 -15 minuter.
Så smarrigt! Jag bakar faktiskt väldigt sällan kakor, kanske dags at bli ändring på det nu?! :)
SvaraRaderaSmaskiga- och du dina servettblommor var de snyggaste jag sett. Kram Johanna
SvaraRaderaMmmm va gott! Du bakar så mycket gott jämt! Kram
SvaraRadera