tisdag 19 juli 2011

Dajmkakor

På sommaren går det åt kakor som aldrig förr. Till både förmiddagsfikat och till eftermiddagsfikat och när man får oväntat besök. Eller är det bara här hos mig? Här får ni i alla fall receptet på en riktigt god småkaka med bitar av dajm, som mamma och jag precis fyllt frysen med. Får se hur länge de räcker..


Ca 48 st
200 g smör
2 ½ dl farinsocker
4 msk socker
3 msk kallt vatten
150 g dajm - krossad eller kulor
5 dl mjöl
1 tsk bikarbonat
1 msk vaniljsocker

Rör smör och socker poröst. Blanda i vatten och dajm. Blanda ihop mjöl, bikarbonat och vaniljsocker. Rör ner mjölblandningen i smörblandningen och arbeta ihop till en deg. Dela degen i två delar och forma till ca 40 cm långa längder. Låt vila en stund i kylen. Skiva längderna i 24 bitar var och lägg bitarna glest på bakpappersklädda plåtar. Grädda på 175 grader i ca 10 -15 minuter.

3 kommentarer:

  1. Så smarrigt! Jag bakar faktiskt väldigt sällan kakor, kanske dags at bli ändring på det nu?! :)

    SvaraRadera
  2. Smaskiga- och du dina servettblommor var de snyggaste jag sett. Kram Johanna

    SvaraRadera
  3. Mmmm va gott! Du bakar så mycket gott jämt! Kram

    SvaraRadera