måndag 19 september 2011

Mammas bästa äppelkaka

Fick idag plocka äpplen från min väns äppelträd. Och eftersom jag har lyckan att ha mina föräldrar här just nu, så passade jag förstås på att be min mamma baka sin bästa äppelkaka. Och det gjorde hon! Åh så god den är, med lite marängig yta och kanelsmak.48 bitar
4 ägg
4 kaffekoppar strösocker
4 kaffekoppar mjöl
1 msk vaniljsocker
ungefär 6 äpplen
1 dl strösocker
1 msk kanel

Klyfta äpplena i tunna klyftor. Häll socker och kanel i en plastpåse tillsammans med äppelklyftorna och blanda runt.
Vispa ägg och socker. Rör ner mjöl och vaniljsocker. Bred ut i en bakplåttpappersklädd långpanna. Fördela äppelklyftorna i rader över hela smeten. Grädda på 175 grader i ca 25-30 min, tills ytan fått färg och stelnat. Låt svalna och skär sedan i bitar,

Ps. Mammas koppar rymmer 1,5 dl.

4 kommentarer:

  1. Mmmm va gott de ser ut! Nu när jag har börjat plugga ordentligt hinner jag ju knappt titta in hos dig och alla härliga receot som du bjuder på finns absolut ingen tid till att testa. Kram

    SvaraRadera
  2. Är den goda "skorpan" kvar om man fryser den?

    SvaraRadera