onsdag 14 september 2011

Scones

Fick fint besök ikväll och i brist på bröd till kvällsfikat så snodde jag ihop en sats scones av det jag hade här hemma. Det blev en god och nyttig variant med linfrö och rågkross i pappersformar! Trevligt och uppskattat, så här kommer receptet.


4 dl vetemjöl
1 dl fiberhavregryn
1/2 dl linfrö
1/2 dl rågkross
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
75 g smör
 2 dl mjölk eller fil

Blanda alla torra ingredienser. Arbeta in smöret. Häll i mjölk/fil och arbeta ihop till en deg. Tillsätt ev mer mjöl om det behövs, degen ska vara kladdig men handerbar! Dela i 6 bitar och lägg i stora muffinsformar på plåt. Grädda ca 10 min i 250 grader, tills de är gyllenbruna. Njut av dem direkt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar