söndag 4 september 2011

Kladdkaka med marshmallows

Har en skön helg i Linköping hos min bror och hans familj. I fredags, till fredagsmyset så var syskonbarnen och jag sugna på något riktigt gott, så vi tog mitt bästa kladdkakerecept och festade till det med ett gäng minimarshmallows. Kladdigt och sött! Mums! Bjuder förstås på receptet.

Förresten, vad har ni för favoritsmaksättningar på era kladdkakor?


2 dl socker
1 1/2 dl mjöl
4 msk kakao
1 1/2 tsk vaniljsocker (eller 1/2 tsk vaniljpulver)
1 krm salt
100 g smält smör
2 ägg
2 dl minimarshmallows (eller marshmallows klippta i bitar)

Blanda ihop alla ingredienser till en jämn smet. Förslagsvis de torra ingredienserna först. Häll smeten i en smord form och grädda i 160 grader, ca 25 min. Håll koll på ytan, för marshmallowsen blir lätt lite brända.

(Om du vill göra kakan utan marshmallows så ökar du sockermängden till 3 dl.)

5 kommentarer:

 1. Hei på deg, i dag fant jeg bloggen din, så koselig det var her inne, her vil jeg komme og lese mere. ha en fin uke videre, hilsen Wilhelmines blogg

  SvaraRadera
 2. Mums med kladdkaka! Jag brukar oftast köra med hackade hasselnötter när jag gör kladdkaka, men gillar rivet limeskal också ^^

  SvaraRadera
 3. å så gott Emma! Kan inte du komma ut och baka nåt med mig snart, nåt som passar till glassen!

  Jag bakar så sällan, men smaksättning på kladdkaka, kanske Kolasås? Eller vit choklad, eller varför inte kanel jag åt en helt grymt god kanel/choklad-godis som jag köpte ute på Rudenstams!

  Ha en fin dag! kram Angela hos Mormor Magda

  SvaraRadera
 4. hej! Jag har smygföljt din blogg nu ett tag så jag tänkte för en gångs skull svara på ett inlägg :)

  Jag gillar som LisaMarie att ha nötter i kladdkaka t.ex. sötmandel eller varför inte solrosfrön.

  SvaraRadera
 5. Ojojoj, den såg sjukt god ut! Själv är jag nog den enda i världen som alltid misslyckas med kladdkakor, de blir alltid för torra! men de gånger jag lyckas brukar gör jag gärna en lakritsglasyr på. Mums!

  SvaraRadera