75 g smör
400 g mörk choklad
100 g mörk choklad med chilismak
2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 krm salt
2 ägg
1 3/4 dl socker
Smält smöret och 200 gram av chokladen. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt i en bunke. Vispa ägg och socker fluffigt i bunke nummer två.Vänd ner smör- och cokladblandningen samt mjölblandningen. Hacka resten av den mörka chokladen och chilichokladen grovt. Vänd ner i smeten. Klicka ut på bakplåtspappersklädda plåtar (blir ca 24 kakor). Grädda på 200 grader i ca 7 minuter. kakorna ska stelna men fortfarande vara lite kladdiga i mitten. Låt svalna något och njut!
Tips! Om du inte orkar grädda flera plåtar så kan du spara lite av smeten i kylen några dagar och grädda en plåt när du är sugen..
Grundreceptet hittade jag i receptboken 'Fler kladdkakor' av Mia Öhrn.
Oj oj! De ser jättegoda ut!
SvaraRaderaDe är jättegoda! Chilin gjorde verkligen sitt, en perfekt krydda i kakan...som pricken över i:et!
SvaraRadera