söndag 12 september 2010

Långpannebullar

I min jakt på det allra smidigaste vetebrödsreceptet så trillade jag över det här hos Frostrosor. Degen plattas ut i en långpanna, och fylls med en syrlig och god vaniljröra gjord på philadelphiaost. Smidigt och jättegott!


Deg
150 g smör
5 dl mjölk
1 paket jäst
1 ägg
1 dl socker
1 tsk salt
10-11 dl vetemjöl

Fyllning
150 g smör
2 msk vaniljsocker
3 dl florsocker
100 g philadelphiaost

Ovanpå
1 ägg
Pärlsocker
 
Smält smöret. Häll på mjölken och låt det bli fingervarmt. Smula jästen i en bunke och lös upp med degvätskan. Tillsätt ägg, socker och salt. Ha i vetemjölet lite i taget och arbeta degen smidig. Den ska vara ganska lös. Låt jäsa i 30 minuter. Under tiden rör du ihop ingredienserna till fyllningen till en smidig kräm.
Platta ut degen i en långpanna med bakplåtspapper. Använd lite mjöl på handflatan så går det lättare. Klipp 48 hål (6x8), med en sax, och fördela fyllningen i hålen (drygt 1 tesked i varje hål). Jäs 15 minuter igen. Pensla med uppvispat ägg, strö över pärlsocker och grädda sedan 15-20 minuter i 200 grader. Skär den avsvalnade plåtbullen i 48 bitar.

5 kommentarer:

  1. Hej Emma
    Vilken Bra "Fotograf" du är!!!
    Vi blr så sugna att komma och fika
    på dina läckra "Bakverk"

    Kramar från Venzel & Ingvor

    SvaraRadera
  2. Måste bara testa! Ser jättemumsigt ut!

    SvaraRadera
  3. Jag älskar din blogg, vill prova allt du gör men har tyvärr inte tillgång för jag är ute och reser men väl hemma blir det massa gott:) tack.!

    SvaraRadera
  4. Tack för alla fina kommentarer!! Gör mig så glad!

    SvaraRadera
  5. Hej,Emma!
    Vilken fin blogg du har! Fick tips av min kollega, hon hade bakat Långpannebullar till jobbet som fredagskaka...den var såå himla god..har gjort en sån idag..med philadelphiaost med chokladsmak, den var suveränt.

    Kommer kolla i din blogg i fortsättnongen, fina recept.

    Agnetha

    SvaraRadera