måndag 30 augusti 2010

Scones

Vanliga klassiska scones tycker jag blir extra söta och praktiska när de bakas i muffinsform! Smakar som alltid ljuvligt gott med smör, ost och smaskig marmelad på. Snabbt och enkelt att svänga ihop när du får gäster på kvällsfika. Och ett kök som doftar gott av nybakat får du på köpet!


4 dl vetemjöl
1 dl havregryn (eller uteslut, ta isåfall 5 dl vetemjöl)
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
75 g smör
2 dl mjölk eller fil

Blanda alla torra ingredienser. Arbeta in smöret. Häll i mjölk/fil och arbeta ihop till en deg. Arbeta degen smidig på en lätt mjölad yta. Dela i 10 bitar och lägg i formar på plåt. Grädda ca 7 min i 275 grader, tills de är gyllenbruna. Ät medan de är varma!


Ps. De på bilden råkade bli lite väl små. Men följ receptet så blir de lagom stora. :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar