söndag 28 augusti 2011

Hallonpannacottapaj

Igår var jag på födelsedagskalas hos min Lisa och fick äta den ljuvligaste Hallonpannacottapajen. Kan möjligtvis vara en av världens godaste efterrätter! Och dessutom så ligger ju namnet så fint i munnen - Hallonpannacottapaj...


15 digestivekex
100 g smält smör
3 gelantinblad
3 dl grädde
1 dl socker
250 g hallon
200 g philadelphiaost

Smält smöret, krossa kexen och blanda ihop. Tryck ut i botten av en pajform (eller annan form i lagom storlek) och ställ in i kylen för att stelna. Lägg gelantinbladen i vatten. Blanda grädde och socker i en kastrull och värm tills sockret har löst sig. Krama ur gelantinbladen och rör ner i grädden. Ta av från plattan och låt svalna. Tina hallonen om de är frusna. Kör dem i mixer eller mosa med en gaffel. Rör ner philadelphiaosten i hallonen. Tillsätt grädden. Vispa till en jämn smet. Häll smeten i formen och ställ svalt för att stelna. Tar ett par timmar, men pajen är allra godast när den stått till sig, så gör den minst kvällen innan.

Ps. Ni får inte tro att jag bara åt en sån där liten bit som bilden visar. Det var en omöjlighet!

3 kommentarer:

  1. Mmmm va smarrigt! Som vanligt sparar jag receptet. Du bjuder ju alltid på så mycket goda recept och fina bilder. Tur att jag inte har tid att baka för oj va tjock jag skulle bli av alla godsaker. Kram

    SvaraRadera
  2. Åh, vad jag är glad att jag hittade till din fina blogg! Gillar din bilder och ditt sätt att skriva! hallonpannacottapaj låter ljuvligt!

    Jag kikar snart in igen!

    SvaraRadera