söndag 14 augusti 2011

Sofies mummabröd

När jag fyllde år så fick jag en fin plåtburk med hemmagjord bakmix av världens bästa Sofie. Häromkvällen testade jag att baka ut det, och det blev riktigt gott! Lyckligtvis har jag lyckats klämma Sofie på hela receptet, så om ni vill baka ett enkelt, gott och nyttigt bröd så har ni receptet här:



2 dl havregryn
1 dl linfrön
1 dl solroskärnor
5 dl mjöl av valfri sort (exempelvis 1 dl kruskakli, 1 dl grahamsmjöl, 1 dl kornmjöl, 2 dl grovt rågmjöl)
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
1/2 dl lingonsylt
1/2 dl honung
4 dl yoghurt

Blanda alla torra ingredienser. Rör i resten. Klicka ut på en bakpappersklädd plåt, eller fyll en brödform. Strö valfria frön över. Grädda i 200 grader, ca 20-30 minuter.

2 kommentarer:

  1. Mmmmm de ser underbart gott ut! Det sparar jag för framtiden. Kram

    SvaraRadera
  2. Hej Emma! Råkade hamna på din blogg av en slump å blev stannandes kvar läääääänge. Så himla kul att läsa i den o se alla fina bakverk o foton som du delar med dig av. Keep up the good work!!
    Kramar från Övik :o)

    SvaraRadera