måndag 29 november 2010

Äppelglögg

Blev inspirerad av Husmorsskolan att koka äppelglögg! Enkelt att göra och ett gott och festligt alternativ till vanlig glögg. Inte lika söt och betydligt syrligare, men med bibehållen julkänsla! Fick toppbetyg här i kollektivet!


1 liter äppeldryck med ciderkaraktär
1 apelsin, pressad saft
1 bit torkad ingefära eller färsk i skivor
10 hela kryddnejlikor1 kanelstång
1 äpple i skivor (till servering)

Hetta upp allt utom äpplet i en kastrull, låt gärna stå och dra ett par timmar. Sila drycken och hetta upp den igen vid servering. Servera med äppelskivor.

Tips! Enkla och juliga ljusstakar gör du av glas, salt (fint eller grovt) och sidenband!

4 kommentarer:

  1. Mmmmmmm låter vidunderligt gott:-)

    M @ Lit de Parade

    SvaraRadera
  2. Jag brukar köpa äppelmust (ren pressad äppelsaft) och värma, gärna blanda i lite kryddor - det blir också underbart! Mmmm...! Måste köpa nu! Sofie

    SvaraRadera
  3. Det lät också gott Sofie! Tack för tipset!

    M: Den blev jättegod! Testa! :)

    SvaraRadera
  4. hei Emma!
    Tusen takk for oppskriften! Jeg tenkte lage en slik som velkomstdrikke på julaften når familien kommer (kun voksne i år), og da blir denne en deilig start på julemiddagen!

    Forsatt god advent! Og titte gjerne inn til meg og delta på min julekalender!

    Klem
    Cathrine :-)

    SvaraRadera