fredag 12 november 2010

Blondies med hallon

Just nu bakas det för fullt här i kollektivet, imorgon ska vi nämligen ha inflyttningsfest för de nyaste brudarna och vi har lovat att det ska bjudas på sju sorters kakor! Först ut är Brownies något mindre kända lillasyster Blondies, bakade på vit choklad. Den här gången fick de lite extra sällskap av hallon.


125 g smör
200 g vit choklad
4 st ägg
3 dl socker
2 dl mjöl
1 tsk bakpulver
200 g hallon

Smält smöret. Ta kastrullen från plattan och rör ner 150 g av chokladen tills den smält. Vispa ägg och socker och blanda ner mjöl och bakpulver. Rör ner den smälta chokladsmeten i äggblandningen. Hacka resten av chokladen grovt och blanda i. Häll i liten långpanna (typ 20x25 cm, gör dubbel sats till vanlig långpanna), strö hallonen över och grädda cirka 20 minuter på 175 grader.

Tips! En lagom bränd kaka går fint att rädda med lite pudrat florsocker på toppen.

4 kommentarer:

  1. Åhhhhhh så sugen såå!


    M @ Lit de Parade.se

    SvaraRadera
  2. De är riktigt goda! Bara att baka. :)

    Men ÅH va fina smycken du/ni(?) säljer. Nu vet jag varifrån jag ska önska julklappar!

    SvaraRadera
  3. Vilken fin blogg du har med en så massa smaskiga recept! =)
    Hittade hit via Söta sakers oktoberutmaning. Har inte provat att baka något av dina recept än men jag tror nog allt att Lingonbollarna blir först ut.
    Hoppas att det är ok att jag lägger till dig i min blogglista.
    Kram Anna

    SvaraRadera
  4. Tack för i lördags Emma :) Inget slår den kakbuffén!
    Kram Josefine

    SvaraRadera