tisdag 30 november 2010

Pepparkakscookies

Idag bjuder jag på min absolut enklaste julkaka! Hittade receptet i Buffé för massor av år sen och det har troget hängt med sen dess. Perfekt sätt att snabbt få huset att dofta jul, och goda är de också förstås. Testa!18 cookies
75 gram smör
1 paket kakmix - Mjuk pepparkaka (420g)
3/4 dl vatten

Smält smöret i en stor kastrull, eller i en bunke i micron. Blanda i kakmixen och vattnet. Klicka ut glest på bakpappersklädda plåtar (brukar ta två plåtar med nio klickar på varje). Grädda ca 8 min på 200 grader. Lossa försiktigt när de svalnat och låt kallna på galler.

8 kommentarer:

 1. wow, låter jättegott! För övrigt vill jag bara säga att jag blir så himla glad och inspirerad av din blogg! Så härlig!

  SvaraRadera
 2. Hej! Hittade precis in här och måste säga att du har en supermysig blogg. Gillar den verkligen! Det bästa är dina fina bilder! Hoppas att det är okej att jag länkar dig i min blogg. Glada hälsningar Aggie

  SvaraRadera
 3. Roligt att höra! Tack!
  Självklart får du göra det. Kram Emma

  SvaraRadera
 4. Vilken fin blogg! Du som är så duktig borde tävla i HSBs pepparkakshustävling med chans att vinna ett års bosparande!
  Läs mer här:
  http://www.hsb.se/omhsb/companies/2_24830

  SvaraRadera
 5. Tack! Det får jag ta och kolla upp. Tack för tipset.

  SvaraRadera
 6. Provbakade dessa igårkväll. Snabbt, gott, enkelt och underbar doft i huset var resultatet!!!
  Kan bara instämma med ovanstående- DIN BLOGG ÄR SÅ FIN!
  Kram kusin-Anna

  SvaraRadera