fredag 19 november 2010

Vita kladdmuffins med hallonglasyr

Inspirerad av dessa, har jag idag bakat kladdiga muffins med vit choklad och hallonglasyr. Supersöta, i dubbel bemärkelse.


Till ca 15 små muffins

75 g smör
100 g vit choklad
2 st ägg
1,5 dl socker
1 dl mjöl
0,5 tsk bakpulver

Glasyr
1 dl florsocker
En näve hallon

Smält smöret. Ta kastrullen från plattan och rör ner hälften av chokladen tills den smält. Vispa ägg och socker och blanda ner mjöl och bakpulver. Rör ner den smälta chokladsmeten i äggblandningen. Hacka resten av chokladen grovt och blanda i. Fyll små muffinsformar till hälften. Grädda cirka 12 minuter på 175 grader.
Blanda florsocker med ett par mosade hallon tills du får en lagom konsistens. Ta i några fler hallon för att få den lite lösare. Bre på glasyren på muffinsen när de svalnat något (förslagsvis med en smörkniv), och dekorera med resterande hallon.

4 kommentarer:

  1. Åh så fina! Vad duktig du är :)

    SvaraRadera
  2. Vilken härlig blogg! Hit kommer jag återkomma för baktips.

    Ha en fin lördag!

    /En annan Emma

    SvaraRadera
  3. Vattnas i munnen min!


    M @ Lit de Parade

    SvaraRadera