Till 4 portioner
4 dl grädde
1 dl gelésocker
100 g Marabou dajm (Chokladkakan)
Garnering
Frysta eller färska hallon
Socker efter behag
Blanda grädde och gelésocker i en kastrull. Koka upp och låt koka ca 30 sekunder. Ta av från plattan, rör ner chokladen i bitar tills den smält. Häll upp i glas eller portionsformar och se till att alla får några dajmbitar. Plasta och ställ svalt ett par timmar för att stelna. Under tiden mosar du lagom många hallon med lagom mycket socker (pannacottan blev väldigt söt, så jag tog pyttelite socker). Lägg på hallonmoset på pannacottan precis innan servering.
Blanda grädde och gelésocker i en kastrull. Koka upp och låt koka ca 30 sekunder. Ta av från plattan, rör ner chokladen i bitar tills den smält. Häll upp i glas eller portionsformar och se till att alla får några dajmbitar. Plasta och ställ svalt ett par timmar för att stelna. Under tiden mosar du lagom många hallon med lagom mycket socker (pannacottan blev väldigt söt, så jag tog pyttelite socker). Lägg på hallonmoset på pannacottan precis innan servering.
Emma så vacket du dukat.Dina gäster måste känt sig hedrad.Kram mamma
SvaraRaderaMums, vad gott med daimpannacotta!
SvaraRaderaunderbart! men var får man tag i gelésockret? har letat mig galen efter det!! /Annika
SvaraRaderaOjdå, jag hittade det i min vanliga mataffär bland bakprodukterna. Dansukker Gelésocker Multi heter det och ser ut sähär http://www.dansukker.com/Default.aspx?ID=836. Be dem beställa hem vettja!
SvaraRaderaMmmmm!! Nu har jag gjort det och det var supergott!!! Du är bäst ju! Puss!
SvaraRadera