tisdag 2 november 2010

Dajmpannacotta med hallonberg

Idag har jag haft några av mina kollegor här på lunchbesök. Och eftersom det inte händer varje dag så lyxade jag till det med efterrätt, mitt på en tisdag. Helt okej tycker jag! Pannacotta är just nu en av mina favoritefterrätter, den går snabbt att göra, ser lyxig ut och smaken går att variera i oändlighet!


Till 4 portioner
4 dl grädde
1 dl gelésocker
100 g Marabou dajm (Chokladkakan)

Garnering
Frysta eller färska hallon
Socker efter behag

Blanda grädde och gelésocker i en kastrull. Koka upp och låt koka ca 30 sekunder. Ta av från plattan, rör ner chokladen i bitar tills den smält. Häll upp i glas eller portionsformar och se till att alla får några dajmbitar. Plasta och ställ svalt ett par timmar för att stelna. Under tiden mosar du lagom många hallon med lagom mycket socker (pannacottan blev väldigt söt, så jag tog pyttelite socker). Lägg på hallonmoset på pannacottan precis innan servering.

5 kommentarer:

 1. Emma så vacket du dukat.Dina gäster måste känt sig hedrad.Kram mamma

  SvaraRadera
 2. Mums, vad gott med daimpannacotta!

  SvaraRadera
 3. underbart! men var får man tag i gelésockret? har letat mig galen efter det!! /Annika

  SvaraRadera
 4. Ojdå, jag hittade det i min vanliga mataffär bland bakprodukterna. Dansukker Gelésocker Multi heter det och ser ut sähär http://www.dansukker.com/Default.aspx?ID=836. Be dem beställa hem vettja!

  SvaraRadera
 5. Mmmmm!! Nu har jag gjort det och det var supergott!!! Du är bäst ju! Puss!

  SvaraRadera