fredag 26 augusti 2011

Minikladdisar

Har laddat upp inför helgen med små kladdiga muffins! Har ju visst fått en liten förkärlek till sötsaker i miniformat. Men receptet fungerar förstås lika bra till en vanlig kladdkaka. Använd isåfall en vanlig form och dubbla gräddningstiden.


24 st minimuffins
3 dl socker
1 1/2 dl mjöl
4 msk kakao
1 1/2 tsk vaniljsocker (eller 1/2 tsk vaniljpulver)
1 krm salt
100 g smält smör
2 ägg

Blanda ihop de torra ingredienserna. Smält smöret och rör ner. Tillsätt äggen och blanda allt till en jämn smet. Klicka ut i småbrödsformar och grädda i 160 grader, ca 10 min.

Tips: För ännu mer smak, testa att byta ut 1 dl av sockret mot ljust muscovadosocker.

1 kommentar:

  1. Miniformat är extra gott för då får man äta fler. Äter man fler blir det extra gott.

    SvaraRadera